Anna-Maria tar hem SM-bronset 24h i Skövde

IMG_2670-1

Prick klockan 12 den 24 juli gick startskottet av Skövde Ultrafestival 2021 Södermalms IP. I år med första SM-statusen och VSM-statusen över 24-timmars löpning. Och vilken tävling Reima Hartikainen & Co visade sig skulle bjuda på!

Flera kända namn på startlinjen som Anders Szalkai, Therese Falk (från Norge) men även helt nya inför 24h momentet som 29-åriga Bill Öster som skulle visa sig ta hem segern i herrklassen. Så överraskande kul men han hade ju förstås sagt att han siktade mot stjärnorna! Och norskan var inte bara bäst bland damerna utan sprang också längre än alla killar, över 24 mil. Hatten av för Therese !!! Det verkar vara namnet som gäller när man vill vara bäst oavsett skidor eller löpskor på !

SOK Knallen var givetvis på plats och skickade fram de två starka löparna Anna-Maria Trollsfjord och Nicholas Dia.

24h är inget du springer rätt upp och ned. Du bygger upp styrka och erfarenhet under många år. När du hittat dina egna svagheter och hur du skall parera dessa och de demoner som dyker upp under dygnet, ja då är du redo för ett 24h. Att äta rätt, fylla på med vätska vid rätt tidpunkt, stå ut med sol, väder och vind är bara steg på vägen till mål som behöver bemästras. Vissa har full attention med egna servicemän och tält, vissa andra sköter sig helt själva med eller utan ett noggrant program för intag av energi.

Bill gör en fantastisk premiär och vinner herrklassen 24h ! Inriktningen “Mina ambitioner är i vanlig ordning ganska höga, jag siktar mot stjärnorna så kommer jag förhoppningsvis åtminstone över trädtopparna, haha.”

Stödet på plats är olika vilket givetvis skapar en varierande dimension på utmaningen, men man kan sammanfatta att utan pannben klarar man sig inte hela vägen. Givetvis är det fullt med kombattanter likväl vänner som stöttar varandra längs banan, men alla som är där och springer 24h känner väl till vilken utmaning det är att hålla ihop hela vägen och vilken utmaning det faktiskt är att genomföra ett sådant här lopp. Ja, vilka normala människor springer 16-24 mil under 24h?!?! Jo, Ultra löpare, Sparthatleter gör det varje gång de får en chans.

Båda Knallarna imponerade stort. Efter målgång kl. 12.00 den 25 juli så satte både Nicholas & Anna-Maria SOK Knallen på kartan i vanlig ordning. Anna-Maria sprang hem ett SM-brons och tog samtidigt ett Veteran-SM guld i sin åldersklass.

Grattis till Nicholas och Anna-Maria !!! Ni två är fantastisk grymma !!!

// Styrelsen SOK Knallen

Tävlingsresultat

Resultat: Nicholas
Resultat: Anna-Maria

Ultrapodden

Relaterade inlägg