Siljan Runt 2019 – Häng med !

Siljan Runt 2019

Vi är några SOK Knallar som planerar att cykla Siljan Runt 2019, den 1 juni. Du som är intresserad att hänga med hör av dig till Björn Trollsfjord om du är intresserad av gemensamt boende på Hotell Gren i Tällberg. Själva loppet måste du anmäla dig själv till och det gör du här på Siljan Runts hemsida (via Mitt Lopp). Tänk på att loppet är begränsat till 5000 startplatser och dessa går åt snabbt.

Program

31 maj

Resa från Borås till Tällberg i Dalarna. Vi siktar på att samåka i några bilar. Boende på Hotell Gren. Vi checkar in och laddar inför loppet med gemensam middag på kvällen.

1 juni

Efter en god natt sömn så laddar vi batterierna med en tidig frukost och tar oss sedan till start via Leksand för att sedan köra norrut mot Gesunda och Sollerön. Vi parkerar bilarna och tar av cyklarna och går till start. Här hämtar vi nummerlapparna. Det finns möjlighet att handla lite energi och fylla på vattenflaskorna. Starten är rullande så vi har god tid att ställa oss på startlinjen. Sedan drar vi gemensamt iväg i en grupp och håller ihop hela vägen runt de 16 milen. Efter ett härligt lopp runt Orsasjön och Siljan och målgång tillbaka på Sollerön kan de som beställt mat fylla på med energi. Sedan packar vi bilarna och tar oss tillbaka till hotellet för ombyte till badbyxor och morgonrock. Vi kör lite avkoppling vid poolen och kanske tar en kall. Mera bad blir det sedan i bubbelpoolen kl 19 som vi bokat där vi njuter av utsikten över vackra Siljan. Vi tar oss tillbaka till rummet och svidar om inför kvällens middag. Resten är skrivet i stjärnorna.

2 juni

Vi sover ut och tar en frukost långt efter tuppen. Med fina härliga minnen packar vi ihop och tar oss hem till vår favoritstad Borås. 

Logi och kostnad:

4 860 kr/ rum för två personer (par eller två kompisar som delar rum).
Följande ingår: Logi 2-nätter, frukost och middag fredag och lördag kväll. Dryck tillkommer.

Totalt har vi bokat 10 rum. Först till kvarn.

Resa:

Vi försöker samåka i bil i största utsträckning, eller om man hellre vill ta egen bil så går det bra. Var och en står för sina resekostnader.

Om loppet:

Njut av klassisk Dalanatur på din cykelfärd 1 juni 2019 runt Siljan och Orsasjön i detta motionslopp på cykel som går längs trafikerad landsväg. Mindre byvägar och större riksvägar kan förekomma beroende på färdväg. Välj mellan tre olika färdvägar – 7 mil, 12 mil eller 16 mil.

Loppet körs för 52:a gången och arrangeras av Sollerö IF.

Start och mål på Sollerön med färdvägen medsols runt Orsasjön och Siljan där du passerar Mora, Orsa, Rättvik och Leksand för att gå i mål på Sollerön. Cyklingen sker på trafikerad landsväg. Byvägar kombinerat med viss sträckning på riksväg.

Ansvariga: Björn Trollsfjord, Claes Gillberg

Siljan Runt 2018