Långloppscupen 2018

Om långloppscupen i Västra Götaland

Cupen består av ett antal löptävlingar  (ca 22-25 st) som pågår under nästan ett helt år och arrangeras av löpföreningar i Västra Götaland (Västergötalands Friidrottsförbund). Distanserna varierar, där det finns både korta och långa lopp. Exempelvis 5000 m och 10000 m på bana och landsväg, terräng, halv och helmaraton, entimmeslöpning och 6-timmars. Några av loppen är DM klassade. Cupen avslutades 2018 med 6-timmars i Borås. Mer info om Långloppscupen finns här.

SOK Knallen har även en egen Facebookgrupp för sina medlemmar, klicka här för att gå med i gruppen. Gruppen administreras av Lasse Jutemar, Mats Tolfsson och Camilla Lundberg. Vill du veta mer om cupen så ta gärna kontakt med någon av dessa knallar.

Lasse Jutemar summerar årets cup

Årets sista cuplopp blev ju vårt eget 6-timmars. Många Knallar till start och många bra prestationer gjordes. De många starterna gjorde att vi tog oss upp på platsen som tredje bästa klubb i distriktet. Och att vi inte behövde bli sist i “årets komet” där det jämförs mot förra årets antal (men näst sist blev vi).

Vad gäller individuella placeringar så blev det inte så många pokalplatser i år i cupen, men sju stycken av oss har i alla fall sprunget till sig en pokal. Och en stark segrare fick vi: Anna-Maria Trollsfjord. Tvåor blev: Mats Tolfsson Grimborg utan FB och Altmeister Lennart Svenson. Ingen trea men väl tre starka fyror: Camilla Lundberg, Solveig Derås och skrivaren av dessa rader. Grattis även till oss!

Tävlingar och resultat 2018

Tävlingar 2018

Resultat – Alla klasser 2018

Alla pokaler som SOK Knallens deltagare hämtade hem 2017