Långloppscupen 2018

Om långloppscupen i Västra Götaland

Cupen består av ett antal löptävlingar  (ca 22-25 st) som pågår under nästan ett helt år och arrangeras av löpföreningar i Västra Götaland (Västergötalands Friidrottsförbund). Distanserna varierar, där det finns både korta och långa lopp. Exempelvis 5000 m och 10000 m på bana och landsväg, terräng, halv och helmaraton, entimmeslöpning och 6-timmars. Några av loppen är DM klassade. Cupen avslutades 2018 med 6-timmars i Borås. Mer info om Långloppscupen finns här.

Summering av årets cup

Årets sista cuplopp blev ju vårt eget 6-timmars. Många Knallar till start och många bra prestationer gjordes. De många starterna gjorde att vi tog oss upp på platsen som tredje bästa klubb i distriktet. Och att vi inte behövde bli sist i “årets komet” där det jämförs mot förra årets antal (men näst sist blev vi).

Vad gäller individuella placeringar så blev det inte så många pokalplatser i år i cupen, men sju stycken av oss har i alla fall sprunget till sig en pokal. Och en stark segrare fick vi: Anna-Maria Trollsfjord. Tvåor blev: Mats Tolfsson Grimborg utan FB och Altmeister Lennart Svensson. Ingen trea men väl tre starka fyror: Camilla Lundberg, Solveig Derås samt skrivaren av dessa rader. Grattis även till oss!