Borås Ultra Marathon (BUM)

Senaste informationen från Tävlingsledare Daniel Assarsjö 20171006:

Då var det dags att presentera lite vad som händer med BUM 2018.

Först och främst så kommer anmälan att öppna i slutet på oktober och som tidigare år är platserna begränsade för att vi skall kunna erbjuda så bra service som möjligt.

En förändring från tidigare år är att 100 miles sträckan tas bort. Anledningen är helt enkelt att det tar för mycket resurser i form av funktionärer att erbjuda 100 miles som inte är på någon form av varvbana som till exempel BRR eller TEC. Vi vet att det finns intresse för ytterligare ett 100 miles lopp i Sverige och diskussion förs internt.

En nyhet för i år är att vi kommer att ha en mountainbike klass på korta BUM. Intresset för MTB är stort och ökar hela tiden och vi tror att leden lämpar sig bra för en MTB klass. Leden är som ni vet väldigt teknisk på sina håll så det kan nog bli en riktig utmaning för cyklisterna. Vi kommer jobba tillsammans med en partner som kan cykel och har erfarenhet för att det skall bli en så bra upplevelse som möjligt för dom som väljer MTB sträckan. Sträckorna kommer då att vara ca 88 km löpning samt ca 48 km löpning/MTB.

Vi sätter ett tak på 300 löpare sammanlagt på bägge sträckorna och då vi kör MTB första gången så begränsar vi den till 50 st och kommer att utvärdera den klassen efteråt.

Mer info kommer i och med att anmälan öppnar 27/10.

/Daniel

BUM Borås Ultra Marathon på facebook