Utmaningen – En Svensk Klassiker

Olof Berggren i mål på sin 30:e “En Svensk Klassiker”

 

Sedan En Svensk Klassiker startade 1971 har många SOK knallar genom åren genomfört en Svensk Klassiker. Flera har dessutom gjort det många gånger om. En knalle som genomfört riktigt många klassiker är Olof Berggren som den 7 juli 2018 gjorde sitt 30:e. Han håller nu på med sitt 31:a. Imponerande värre!!!

En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du inom en 12 månaders period skall skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. Målsättningen är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om.

Köp dig en startplats till alla loppen

På En Svensk Klassikers hemsida kan du köpa dig en startplats till alla loppen. Läs mer här.

Det finns flera olika klassiker att välja bland

Måste man göra en hel klassiker? Svaret är NEJ, varför inte börja i mindre skala för att växla upp till det stora när man känt på de olika grenarna. Läs mer på En Svensk Klassikers hemsida.

SOK Knallen blir medlem i Svenska Skidförbundet

SOK Knallen är idag medlem i Svenska Riksidrottsförbundet, Svenska Simförbundet och Svenska Friidrottsförbundet. Inom kort kommer vi även ingå i Svenska Skidförbundet.

Syftet är att kunna erbjuda SOK Knallens medlemmar att deltaga och tävla i föreningens namn  i alla de 4 delmomenten som ingår i En Svensk Klassiker.