Resa till årets Lidingölopp inställt

Pga årets Lidingölopp blir ett virtuell lopp så har intresset varit väldigt lågt (läs en person) att bussbolaget nu kommer att ställa in årets busstur.

Detta är givetvis tråkigt för alla löpare och inte minst alla knallar som var sugna på att åka med upp och springa loppet virtuellt men på plats.

Men jag är övertygad att alla är införstådda med rådande Covid situation och dess påverkan på lopp och andra aktiviteter utifrån lagar och rekommendation från våra myndigheter. Vi får alla helt enkelt hålla ut ett tag till även om det kan kännas frustrerande och att det kan vara svårt att hålla uppe motivationen i sin träning.

Med vänlig hälsning,
ordförande, Björn Trollsfjord

Mer information från Lindingöloppet:

TCS Lidingöloppet genomförs under 2020 som virtuella lopp, där löparna kan springa sin distans där de bor, eller på Lidingös banor som är öppna varje dag året runt. Ansvaret för att genomföra loppet ligger på löparna själva, som tar tiden med en löparklocka eller med en telefon. Det är då viktigt att löparna tar ett stort eget ansvar och bara startar sitt lopp om de känner sig fullt friska och håller avstånd till andra löpare ute i spåret.

En månads tävlingsperiod

Årets nya ”Lidingöloppsmånad” pågår mellan den 19 september och den 18 oktober. Då kan löparna välja mellan att springa TCS Lidingöloppet 30 km, TCS Lidingöloppet 15 km, Rosa Bandet-loppen (10 km och 4 km) samt junior- och veteranloppen över 10 och 15 kilometer. För varje startande i Rosa Bandet-loppen går 100 kr oavkortat till Cancerfonden. Anmälan till loppen öppnas i dag den 25 augusti.

Mer info här