Göran tar en Standar efter 25 Marathon

Grattis, Göran Johansson !!!

Så här summerar Göran det hela:

En liten summering och berättelse hur detta gått till. Jag har under alla år sedan ungdomsåren varit mycket intresserad av sport, framförallt fotboll, som varit en stor del av mitt liv.

Efter ”fotbollslivet” blev det egna löprundor och tankar om att en gång i livet springa maraton. På ”gamledar” växte intresset för löpning. Efter en halvmara under semester i juli på Gotland 2010 ökade tanken. Det blev därför lämpligt med målet; Jubileumsmaran i Stockholm juli 2012. En gång i livet var tanken. Sedan dess har det blivit över 25 till. Jag och min fru delar intresset av att resa, så det har kombinerats med några maraton ute i främst Europa. Många härliga upplevelser i London, Paris, Rom, Berlin, Budapest, Nice och förstås flera i Sverige bland annat Stockholm. Största minnet får dock bli New York, med över en miljon åskådare runt banan. Trots minusgrader vid starten så var det en fantastisk upplevelse.

Under 2011 gick jag med i SOK Knallen, löparklubben i Borås. Genom åren har jag fått många löparkamrater och det har blivit många härliga och roliga träningspass tillsammans. Jag har träffat många löparvänner genom åren och med fantastiska prestationer på olika distanser och tävlingar. Kul att nämna några; Annelie Johansson, Linus Wirén, Therese Fredriksson, Anna-Maria Trollsfjord, Michelle Schnellbacher och Lennart Svensson (veteranmästaren) för att nämna några. Många fler kan förstås nämnas men då räcker inte en sida i Word.

Nu kan vi snart lägga år 2020 till ”handlingarna”. På grund av pandemin, så har det istället blivit några virtuella lopp i år. Jag hoppas att 2021 blir mycket bättre, så vi kan se fram mot nya tävlingar och lopp tillsammans. Framförallt att hela samhället normaliseras med mindre belastning på vården/vårdpersonalen, företagen/företagarna och alla andra som haft det jobbigt under året.

På bilden tar jag emot standar av tidigare knallelöpare Linus Wirén Linus har ett SM-guld på 100 km. Linus har också svenskt och nordiskt rekord på 6 timmarslöpning och många andra meriter. Han har dock inte så många maraton som jag. Det var därför han blev prisutdelare 😊

Jag önskar nu alla ett GOTT NYTT ÅR. Ta hand om er och håll ut! Jag är optimist, det kommer bättre tider.

Göran